Träigt och spånigt

Förra gången vi hade borgelig regering var Beatrice Ask skolminister. Hon levde verkligen upp till sitt namn, fyrkantig och träig.
Jan Björklund är inte bättre han, minst lika spånig och även han utan adekvat utbildning.
Asks högsta akademiska merit är ett High school Diploma från kunskapsmeteropolen Ohio och Björklund kan stoltsera med en hederlig svensk officiersexamen.

Jag har aldrig hävdat att antal högskolepoäng är korrelerat till någon slags intelligenskvot men på något sätt tycker jag att man kan kräva av landets högsta styrande att de är insatta i verksamheten de ska besluta över. Visst kan man lära sig saker och ting på egen hand men med tanke på antal uppdrag som dimper ner på deras skrivbord är jag skeptisk till att de har kapaciteten.

Vem hade inte sagt ifrån om Ask hade börjat vicka som kirurg eller Björklund knäckt extra som pilot. Yrken där det är självklart att man måste ha en adekvat utbildning, varför tror man att det är skillnad med skolan? Bara för att alla själva har gått i skolan innebär det inte att alla vet hur skolan skall skötas.
Jag menar bara för att jag åker bil varje dag vet inte jag hur motorer fungerar.
Vi nedvärderar våra barn och ungdomar genom att inte ge dem den undervisning de har rätt till och ytterst ansvarig för detta är vår skolminister. Om hon eller han inte kan verksamheten är det omöjligt att föra en vettig diskussion med dem, vilket de båda med all önskvärd tydlighet har visat.
Jag menar; "man får rätta magen efter mun", svarade Beatrice Ask på frågan hur skolan skall klara av en sämre ekonomi.


Påsklov

Jag skiter i golgata och på tredje dagen uppstånden,
     allt jag bryr mig om är att det äntligen är påsklov!
Jag skiter i om hönan eller ägget kom först,
     allt jag bryr mig om är att det äntligen är påsklov!
Jag skiter i lamm och dödsänglar,
     allt jag bryr mig om är att det äntligen är påsklov!

Och snart är det sommarlov!

Särimner

Särimner var den fornnordiska galt som slaktades varje kväll för att sen ätas upp men likt förbaskat vara uppstånden igen morgonen därpå.
Huruvida eleverna är asatroende eller inte låter jag vara osagt.
Och visst för att en katter sägs ha nio liv, men kära elever  
att dra den där om veterinären funkar inte längre.
Husdjur kan inte vara döende hur många gånger som helst.


RSS 2.0